5 Ekim 2008 Pazar

’Stuck / Çıkış Yok’ 12 Eylül’de sinemalarda



Başrollerini "American Beauty" filmiyle tanınan Mena Suvari ile "V for Vendetta" filmiyle bilinen Stephen Rea'nın paylaştığı STUCK, Eylül ayında vizyona giriyor. Yönetmenliğini "Edmond", "House of Re-Animator" gibi filmleri yöneten Stuart Gordon'un üstlendiği filmin hikayesi yaşanmış bir olaya dayanıyor.

2002 yılında gerçekleşen ve Amerika'nın en inanılmaz davalarından biri olarak gösterilen olayda bir trafik kazası sonucu yaşanan ilginç ve acımasız olaylar gerçekleşmişti.

Senaryosu, yönetmen Stuart Gordon ve John Strysik'e ait olan yazdığı STUCK filminin hikayesi şöyle : Yaşlı bakımevinde çalışan ve terfisini bekleyen genç Brandi (Mena Suvari), bir gece sarhoş halde arabasıyla evine dönerken karşıdan karşıya geçmekte olan evsiz Tom (Stephen Rea)'a çarpar. Çarpmanın hızıyla Tom, arabanın ön camından yarı beline kadar içeri girer. Ne yapacağını şaşıran ve Tom'un ölmüş olduğunu düşünen Brandi, arabadan inerek Tom'u camdan çekip çıkartmaya çalışır. Başaramayınca o halde evinin garajına kadar gelir.
Tom'un halen hayatta olduğunu anlayınca erkek arkadaşı Rashid (Russel Hornsby) ile plan yapmaya başlar. Kendi geleceğini kurtarmak isteyen Brandi, Tom'a yardım etmek yerine onu garaja kilitler ve kendinden geçmesini bekleyip ortadan kaldırmak ister. Acı içinde can çekişen Tom, neler olup bittiğini ancak bir süre sonra anlamaya başlar. Tom, hayatta kalabilmek için kaçmak zorundadır ama nasıl…

2008 yılında çeşitli festivallerde ödül alan STUCK, 12 Eylül 2008'den itibaren 24 sinemada gösterime giriyor.



Filmin Künyesi
Tür : Korku / Gerilim
Yönetmen : Stuart Gordon
Senaryo : John Strysik, Stuart Gordon (Kitap)
Yapım : 2007, Kanada / ABD / İngiltere ,
Süre : 94 dk.
Yapımcı : Robert Katz
Görüntü Yönetmeni : Denis Maloney
Müzik : Bobby Johnson
Oyuncular : Mena Suvari / Brandi
Stephen Rea / Tom
Russel Hornsby / Rashid
Rukiya Bernard / Tanya

Hiç yorum yok: