13 Mayıs 2009 Çarşamba

Şapkasını alıp başka partiye gitmiş


DP liderliğine aday olduğunu açıklayan Cindoruk’a destek veren Süleyman Demirel’in de, Cindoruk gibi 29 Mart seçimlerinde oy kullandığı seçim sandığından DP’ye hiç oy çıkmamış.

DEMOKRAT Parti’deki (DP) liderlik yarışında Hüsamettin Cindoruk’u destekleyen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in 29 Mart yerel seçimlerinde oy kullandığı Ankara Çankaya’daki sandıktan Demokrat Parti’ye bir oy bile çıkmadığı ortaya çıktı. Yüksek Seçim Kurulu’nun ilan ettiği seçim sonuçları, Cindoruk’un liderlik yarışına katılmasında etkili olduğu öne sürülen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in oy kullandığı sandıktan da DP’nin oy alamadığını ortaya koydu. Demirel 29 mart yerel seçimlerinde Çankaya Barbaros Mahallesi sakini olarak Kavaklıdere İlköğretim Okulu’ndaki 2 bin 66 numaralı sandıkta oy verdi. Resmi gazetede yayımlanan Ankara büyükşehir belediye başkanlığı seçim sonuçları 2 bin 66 numaralı sandıktan Demokrat Parti’ye bir oy bile çıkmadığını gösteriyor. Birleştirme tutanaklarına da yansıyan sonuçlara göre, DP adayı Kenan Nuhut Süleyman Demirel’in oy kullandığı sandıktan hiç oy alamadı. Sandık sonuçlarına göre 253 seçmenin oy kullandığı Demirel’in sandığından CHP’ye 171, MHP’ye 55 ve AK Parti’ye de 21 oy çıktı. DTP ve TKP’nin 2 oy aldığı sandıkta DP’ye verilen oy sayısı ise sıfır... HABER MERKEZİ

Kırat’a üç talip var

DP’NİN 16 Mayıs’taki Olağanüstü Kongresi yaklaştıkça Kırat için liderlik yarışı da hızlanıyor. DP liderliği için adaylığını ilk açıklayan Hüsamettin Cindoruk’un ardından Eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Bayar ve son genel başkan Süleyman Soylu da adaylık-larını açıkladı. Bayar dün yaptığı yazılı açıklamayla adaylığını açıklarken Soylu ise partinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Soylu ‘Fırsatçılara’ göz açtırmayacağını belirterek, ‘Partinin içinde görünüp yeni oluşumlar arayanlara işte er meydanı’ diye konuştu. Soylu eski başbakanlardan Tansu Çiller’in de kendisine destek verdiğini belirterek ‘Çiller’le dönem dönem görüşüyoruz. Bir önceki kongrede destek olmuştu, birlikte çalıştık. Yüz kere aday olsam yüz kere de destek verir’ dedi.

Aday ama desteklemiyor!

Genel başkanlığa adaylığını açıklayan Hüsamettin Cindoruk’un 29 Mart yerel seçimlerinde DP’ye oy vermediği ortaya çıkmıştı. Cindoruk ailesinin oy kullandığı, Harbiye Nuri Akın Lisesi’ndeki 1154 nolu sandıktan DP’ye il genel meclisinde ‘0’, ilçe belediye başkanlığında ‘0’, Büyükşehir belediye başkanlığında ‘1’ oy atılmıştı.

Hiç yorum yok: