17 Şubat 2009 Salı

"Biraz daha sallasam neler çıkacak?"

Kılıçdaroğlu'na Sultanbeyli'de, geçen hafta bin kişi ile birlikte partiye katılan Kadiri şeyhinin torunu Abdül Hafız Aydın destek verdi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sultanbeyli'de 5 bin kişiye hitap etti. Konuşmasında AKP'yi eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bunlar önce mücahitlerdi, sonra müşahit, şimdi de meteahhit oldular" dedi.

Geçen hafta yaklaşık bin kişiyle birlikte CHP'ye katılan ve Siirt'in Tillo köyünde yaşamış Kadiri şeyhi İsmail Fakirullah'ın torunlarından Abdül Hafız Aydın ve CHP Sultanbeyli Belediye Başkan adayı eski imam Osman Nuri Bedir ile fotoğraf çektirdi.

CHP'nin Sultanbeyli seçim irtibat bürosunun açılışını yapan Kılıçdaroğlu'na il başkanı Gürsel Tekin, Sultangazi belediye başkan adayı Arif Sağ ve Sultanbeyli başkan adayı Sultanahmet Camii eski imamı Osman Nuri Bedir eşlik etti. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, "AKP'liler Sultanbeyli bizim kalemiz diyor. Burayı AKP'nin değil onuruyla yaşayan, oyunu satmayanların başkenti yapmaya hazır mısınız" dedi. "Şu AKP'yi biraz daha sallayıp silkelesem daha neler çıkacak" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Onların maskelerini indirdim ben. ONlar da sizin gibi mütevazi insanlardı. Önce müteahhit oldular. Sonra yolsuzluğa, kul hakkı yemeye müsait oldular. Ben onların yaptığı gibi sizin omuzlarınıza binmeyeceğim. Kemal Kılıçdaroğlu halkın hizmetkarıdır. '5 yıl içinde yoksul aile kalmayacak' dedik. Diyorlar ki 'onlar hayal aleminde'. 150 milyar dolar para harcadın. Hangi sorununu çözdün. Belediyenin 23 şirketi var. Karlı mı zararlı mı bilen yok. Buralarda kaç kişi çalışıyor bilen yok. Ben başkanlık koltuğuna oturunca belediyede sinek uçsa duyacaksınız. Biz söz verdik. Yerine getirmezsek hesap vermek bizim namus borcumuzdur".

AKP'nin hakkında yolsuzluk yaptığına dair araştırmalar yaptığını da belirten Kılıçdaroğlu, "Babamı bir sözü var: 'Sen doğru dur. Eğri belasını bulur'. Mal varlığımı araştırsınlar. Bir şey bulamayacaklar. Biz Türkiye'yi değiştirip adaleti getireceğiz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını yapan Kılıçdaroğlu'na Sultanbeyli halkı büyük ilgi gösterdi.

Açılış sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu'na bir basın mensubu SSK Genel Müdürü olduğu dönemde Göztepe SSK Hastanesi'nin bakım onarım ihalesinde yolsuzluk yapıldığı yönünde iddialar bulunduğunu belirterek "Ali Özcan'ı tanıyor musunuz?" diye sordu. Kılıçdarooğlu ise şu yanıtı verdi: "Ben sosyal sigortalar kurumundan emekli olduktan sonra dokunulmazlığım yoktu. Hiç kimseye özel rant sağlamadım. 'Rant sağladı' diyen bir varsa çıksın söylesin. Ben de merak ediyorum hangi rantı sağladım. Her kuruşun hesabını Kılıçdaroğlu verir. Kemal Kılıçdaroğlu birileri gibi belli dosyaların kişilerin arkasına saklanmaz. Kılıçdaroğlu için isterlerse çocukluğundan başlayarak bütün dosyasını inceleyebilirler. Kılıçdaroğlu, 5 kuruşun hesabını sorar. Eğer bana bir şikayet gelmiş o şikayeti göz ardı etmişsem, o şikayeti görmemişsem bu sorulara muhatap olabilirim. Onun dışında gerisi bana vız gelir tırıs gider açık ve net."

Kılıçdaroğlu daha sonra Güngören'deki Green Park Otel'de partiye katılım törenine katıldı. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada da "İstanbul'u akıllı adamlar yönetmedi. Kendi cepleri için rant sağlamak ve akrabaları için yönettiler" dedi. Gürsel Tekin ise, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Yaptığınız yolsuzluklar ortaya çıkınca bunlar CHP medyası diyorsun. Size hizmet eden yandaş yazarlarınız bunlar hakkında neden kounuşmuyorsun" dedi.Törende "Kuyumcu Başbakan" ve "Vur vur inlesin Tayyip dinlesin" sloganları atıldı.

Hiç yorum yok: